Revolta cârlanilor sau RESET ROMÂNIA!

 

Mielul a încetat sa mai sugă, a fost înțărcat. Acum este cârlan. Mănâncă iarbă, nu mai depinde de mama lui, fuge oriunde dorește. Cățelul este singurul care-l atenționează să nu părăsească turma.

Cârlanul nu știe ce este foamea. A supt până ieri iar acum este iarbă din belșug. Trebuie doar să pască.

Cârlanul nu știe ce este frica. Nu a ieșit până acum din umbra oii, căinele și ciobanul îl protejau. Acum se poate duce chiar până la marginea pădurii, acolo unde berbecii povestesc că sălășluiesc lupii.

———————————

Generația care a ieșit zilele acestea în stradă sunt cârlanii României. Nu știu ce este foamea și frica. Lumea lor este tot pământul, nu doar țara lor. Nu le este interzis să viseze. Vor mai mult de la viață, ce au nu le este de ajuns. Sunt obișnuiți să ia decizii chiar dacă știu că acestea le pot afecta cariera, afacerea sau familia.

Sunt cei care spun RESET ROMÂNIA !

———————————

Sunt 3 tipuri de oameni care participă intr-o mișcare socială : instigatorii, revoltații (ofer totuși premiza de spontaneitate) și oportuniștii.

Au existat zilele acestea instigatori? Bineînțeles, chiar foarte mulți! Ii vedem pretutindeni semn că nu s-a terminat…

Au existat revoltați? O întrebare retorică având în vedere amplitudinea protestelor.

Au existat oportuniști? Oportuniștii au apărut deja, cei mai mulți de acum vor scoate capul. (Mai vrea oare cineva ca peste câțiva ani să ne dăm seama că și mișcarea asta a fost “furată”?)

Noi am înțeles lucruri care păreau imposibile părinților nostri:

  1. Dacă nu ești de aceeași părere cu mine nu înseamnă că ești împotriva mea.
  2. Dacă ești de aceeași părere cu mine nu înseamnă că ești de partea mea.

Vedeți cum lumea se dihotomizează? Noi și ei. Ca atunci când jucam fotbal în copilărie: eu cu cel mai bun din fața blocului și restul lumii.

Trebuie să se înțeleagă că nu se mai gândește dihotomic, în nuanțe de alb și negru. Deși se încearcă polarizarea binomică, aceasta nu mai există cu adevărat. Lumea se deșteaptă, fraților! (cel puțin așa îmi place să cred!). Copiii noștri sunt educați să-și spună și să-și susțină părerea iar noi ne-am autoeducat în acest sens.

Brainstorming, feedback, evaluare 360 sunt noțiuni cu care cei mai mulți dintre noi lucrăm. Știm ce înseamnă bariere de comunicare, un dialog iar tehnicile de manipulare, macar la nivel teoretic, nu ne sunt străine.

 

Dacă nu suntem de acord cu PSD-ul, nu înseamnă că suntem împotriva lui dar nici de partea lui Iohannis. Dacă suntem de acord cu Iohannis nu înseamnă că suntem de partea lui PSD-ului și așa mai departe.

Prieteni, ei nu vor să înțeleagă că nu mai suntem de partea nimănui. Nu ne mai trebuie nici PSD, nici PNL, nici USR, nici PMP sau alte partide. Ceilalți nu sunt altfel, sunt la fel!

Timp de 27 de ani românul a fost răbdător: au furat și am așteptat să se sature, au mințit și am așteptat să îndrepte, ne-au violat și am așteptat să ne ia de nevastă, ne-au murdărit și am așteptat să ne spele.

 

P.S. Sincer, cred că trăim un moment istoric. Schimbarea mentalității românilor este un moment istoric pe care nu credeam ca o să-l trăiesc. Mulțumesc România!

 


Fii primul care comenteaza.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicata.


*