Cafeneaua de cultură – O carte: Inteligența emoțională, Gill Hasson

Emoțiile sunt ca focul: în funcție de felul în care sunt controlate, ele ne pot încălzi sau ne pot arde casa. Inteligența emoțională presupune o serie de însușiri caracteristice pentru modul în care percepem, înțelegem, utilizăm și gestionăm atăt propriile emoții, căt și pe ale altora.

Cunoaștem cu toții oameni care se pricep de minune să identifice și să stăpânească emoțiile: nu sunt niciodată copleșiți în situații dificile; iau decizii excelente; știu când să-și utilizeze intuiția; manifestă empatie, compasiune și înțelegere față de alte persoane. Dar, mai mult decât atât, sunt foarte buni comunicatori. Ați vrea să fiți și dumneavoastră ca ei?

Cartea vă arată cum să procedați. Autoarea a realizat un ghid simplu și ușor de înțeles de oricine dorește să-și îmbunătățească viața personală și pe cea profesională deopotrivă. Pe baza acestuia, cititorii vor învăța mai întâi să identifice diferite tipuri de emoții, apoi vor afla modalitățile de a folosi inteligența emoțională pentru motivarea celor din jur, pentru influențare și convingere, delegarea sarcinilor, controlul furiei și pentru adoptarea unui comportament care să creeze și să consolideze relații pozitive într-o mare diversitate de situații.


Fii primul care comenteaza.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicata.


*