Un savant ucrainean a demonstrat științific că rugăciunea poate vindeca

Un savant ucrainean a demonstrat științific că rugăciunea poate vindeca. Experiențele savantului ucraininan au durat 15 ani. El a prelevat sânge din vene și capilare de la câțiva voluntari și le-a analizat. Mai apoi a cerut ficărui participant sau unuia dintre apropiații lui să citească rugaciunii dimp de 10-15 minute, fie în gând, fie cu voce tare. După aceasta el a făcut din nou analiza sângelui și s-a dovedit a fi diferită față de prima prelevare. Cercetătorul, Mihail Lazorik este doctor în medicină și autor a peste 166 brevete și 15 licențe. Încă din anii studenției ca cercetător, Lazorik a făcut experimente asupra leucocitelor, adică celulele sanguine care ne feresc de bacterii sau de viruși. Savantul s-a hotărât să examineze infulența rugăciunii asupra sângelui uman. ”Eu însumi am fost crescut într-o familie creștină – declară Mihail Lazorik –  și nu am pus niciodată la îndoială puterea rugăciunii, căci credința este de nedemonstrat. Totuși, ca și savant, a trebuit să demonstrez asta prin cercetări concrete. Se știe că după rostirea rugăciunilor sau a cântărilor religioase, omul simte o ușurare spirituală. Dar ce se petrece la nivel fizic? Ce se petrece în special cu lichidul nostru principal, adică cu sângele? De aceea am început să cercetez acest lucru”, a declarat savantul.

Oamenii care și-au dat accordul pentru a participa la acest experiment erau de diferite clase sociale, diferite profesii , de sexe diferite și de nivele de educație diferite. Printre altele, ei sufereau de boli diferite (arteroscleroze, hepatita B, reumatism).  Înainte de a experimeta, li s-a prelevat sânge capilar și venos pentru a fi analizat. Apoi, participanții citeau rugăciun timp de 15-20 minute, spre exemplu Tatăl Nostru, Crezul, Împărate ceresc, Psalmul 50, de asemenea și rugăciuni către sfinți sau către puterile îngerești. După aceasta, se efectua o noua analiză de sânge și se descriau proprietățile calitative și morfologico-funcționale ale celulelor. Sângele devenea altul la nivel celular! Îmi amintesc – spune savantul  – că primul nostru participant suferea de osteomielită, o inflamație a oaselor după un accident grav. Fratele său murise în accident, iar el suferea foarte mult din cauza durerilor osoase. Am comparat caracteristicile sânngelui de dinainte și de după rugăciune, și s-a adeverit că unul dintre indicatorii de fagocitoză era de șase ori mai mic decât cel precedent experienței. Acest prim caz nu făcea decât să confirme că eram pe calea cea bună”, a declarat Mihail Lazorik.

Toate experimentele realizate mai apoi au arătat același lucru, că după rostirea rugăciunii nivelul infecției din organism scădea. După rugăciuni a fost înregistrată o schimbare a indicatorilor inflamatori, ei devenind inferiori. Cu fiecare experiență au fost descoperite schimbări fiabile din punct de vedere statistic ale valorilor anumitor parametrii ai celulelor sanguine, ceea ce indică că rugăciunea este un factor real care produce variații ale numărului celulelor sanguine și ale proprietăților morfologice și funcționale ale acestora. La rândul său această descoperire este o dovadă că rugăciunea influențează în mod real organismul la nivel celular și subcelular. ”Rugăciunea, nu este doar o înșiruire de simple cuvinte, ci vibrații de o anumită frecvență. Este dovedit de mult timp că rugăciunea  schimbă structura apei. Într-adevăr, fenomenul apei sfințite de la sărbătoarea Botezului Domului (apa nu se strică), nu este un mit, este un fapt științific. Omul este constituit din apă în proporție de 80%. De asemenea, acționând asupra lichidului fundamental al organismului, rugăciunea îl modifică la nivel celular, chiar în cazul în care recitați rugăciunea în gând. Rugăciunea rostită de către noi sau auzită, produce vibrații sonore ce acționează asupra organismului uman și produce schimbări ale indicatorilor sângelui ce diminuează procesele inflamatorii, având astfel un efect de vindecare”, ne-a explicat M. Lazorik.

sursa: http://orthodoxie.com/un-savant-ukrainien-a-prouve-de-facon-experimentale-que-la-priere-peut-guerir/

 


Fii primul care comenteaza.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicata.


*