Recomandari pentru note bune la scoala

 

Care sunt cele mai bune strategii folosite de elevi pentru a lua note bune? Rezultatele bune la scoala nu tin doar de metodele de invatare sau de efortul depus de copil, ci si de alte aspecte ale stilului sau de viata, deseori trecute cu usurinta cu vederea.

Cum ii ajuta parintii pe copii sa aiba succes la scoala

 

Copiii tematori si succesul la scoala

Iata cateva feluri in care elevii pot sa isi imbunatateasca notele:Micul dejun. Considerat cea mai importanta masa a zilei, micul dejun este asociat cu o memorie si atentie mai buna a copiilor, abilitati esentiale necesare in invatare. In plus, studiile arata ca in familiile cu statut socio-economic scazut, obiceiul de a lua micul dejun este asociat cu prezenta la scoala si note mai bune la matematica.
Convingerea ca poate intelege si invata materialul. Convingerile pe care copiii le au despre propria capacitate de invatare sunt esentiale pentru succesul scolar. Copiii care sunt convinsi ca pot sa isi imbunatateasca performantele vor fi mai dispusi sa depuna mai mult efort in invatare.
Existenta unui scop. Elevii care isi reamintesc mereu de ce fac o numita activitate sunt mult mai motivati sa ramana in sarcina si sa persevereze. Existenta unui scop este extrem de importanta mai ales pentru elevii care sunt la riscul de a renunta la scoala, iar astfel de interventii prin care elevii sa fie invatati sa isi formuleze scopuri realiste, sunt extrem de utile.
Concentrarea atentiei. Tehnologia este principalul factor care distrage atentia copiilor, dar nu este singurul. Invata-l pe copil sa isi concentreze atentia asupra unei singure activitati o data si sa separe timpul dedicat invatarii de timpul dedicat retelelor sociale sau jocurilor.
Depasirea anxietatii. Parintii sau cadrele didactice ii pot ajuta pe copii sa isi identifice motivele de frica sau ingrijorare legate de scoala. Apoi pot gasi impreuna posibile solutii pentru problemele care ii sperie. De exemplu, copiii care se tem de matematica pot gasi cu ajutorul cadrelor didactice sau cu ajutorul parintilor resurse suplimentare de invatare, cu ajutorul carora sa inteleaga mai usor materia. Copiii care invata din esecuri si care sunt convinsi ca orice problema are o solutiesunt mai dispusi sa depuna efort in invatare si sa fie perseverenti.
Timp mai mult dedicat invatarii sau lecturii. Studiile arata ca adolescentii care petrec mai mult timp in fata ecranului cu scopul de a se juca iau note mai mici la examene decat cei care petrec mai putin timp. Chiar si o ora in plus de studiu sau de lectura suplimentara poate influenta pozitiv rezultatele scolare ale copilului tau. Sugereaza-i sa puna in aplicare aceasta recomandare pentru o perioada de cateva luni si observati impreuna rezultatele.
Organizarea eficienta. Cu cat copilul tau va petrece mai putin timp cautand cartile si caietele de care are nevoie pentru teme, cu atat mai usor ii va fi sa le termine. Intreaba-l pe copilul tau cum crede ca ar putea sa isi organizeze mai bine rechizitele si materialele de invatare si ajuta-l sa isi puna in practica ideile.
Somnul suficient. Orele insuficiente de somn sunt asociate cu rezultate scolare scazute, deoarece sunt afectate memoria, concentrarea atentiei, starea de spirit, creativitatea, precum si sanatatea fizica.
Ajuta-l sa isi gaseasca pasiunea. Toti copiii au talente, aptitudini si interese. Este important sa il ajuti pe copil sa le identifice pe ale sale, oricare ar fi acestea, si sa le urmeze. Chiar daca nu va obtine rezultate bune la toate materiile scolare, este recomandabil sa il sprijini sa exploreze domeniile care il intereseaza si care i se potrivesc. Pornind de la acestea, isi poate alege o viitoare cariera, iar acesta este si scopul vostru pe termen lung: sa isi gaseasca o implinire profesionala.
Increderea parintilor si cadrelor didactice in capacitatea copiilor de a invata si de a depasi dificultatile este de asemenea cruciala cand vine vorba de rezultatele scolare. Asteptarile tale fata de copil ii pot influenta performanta scolara in acest an scolar, asa ca incepe-l cu toata increderea in copilul tau.
*Sursa foto: Pixabay.com