Școala noastră devine mai eco-friendly cu ajutorul programului de colectare a deșeurilor Ecotic

Elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială ”Alexandru Odobescu” din Chiajna au participat recent la o activitate ecologică importantă de colectare a deșeurilor electrice inițiată de ECOTIC. Aceasta este o activitate care îi învață pe copii despre importanța reciclării și protejării mediului înconjurător.

Rolul pe care elevii îl au în colectarea deșeurilor este crucial. Ei sunt responsabili de strângerea deșeurilor electrice din comunitatea lor, în special cele din locuințe și școli. Elevii învață să identifice tipurile diferite de deșeuri electrice, cum ar fi telefoanele mobile vechi, bateriile sau aparatele electrocasnice și cum să le colecteze în mod corespunzător. Aceste activități îi ajută să înțeleagă importanța reciclării și să își asume responsabilitatea de a menține un mediu curat și sănătos.

Un mediu sănătos este esențial pentru oameni. În primul rând, un mediu curat reduce riscurile pentru sănătate. Deșeurile electrice pot elibera substanțe chimice periculoase în sol și apă, afectând sănătatea oamenilor și a animalelor. Prin reciclarea deșeurilor, putem preveni aceste probleme de mediu și proteja sănătatea publică.

În al doilea rând, protejarea mediului înconjurător este importantă pentru menținerea echilibrului ecologic. Acest echilibru este esențial pentru supraviețuirea și bunăstarea noastră și a altor organisme. De aceea, este important să colectăm și să reciclăm deșeurile electrice în mod corespunzător, astfel încât să reducem impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Activitățile ecologice precum colectarea deșeurilor electrice sunt o modalitate excelentă pentru elevi să învețe despre responsabilitatea individuală și impactul acțiunilor lor asupra mediului. Elevii pot învăța despre importanța protejării mediului înconjurător și pot deveni modele pentru alți membri ai comunității. Prin implicarea activă în astfel de activități, elevii pot dezvolta o atitudine pozitivă față de mediu și pot contribui la crearea unei comunități mai sănătoase și mai verzi.


Fii primul care comenteaza.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicata.


*