România: țara legilor sau a principiilor !?!

Sursa foto: https://www.facebook.com/coalitiapentrufamilie

ARTICOLUL 74 din Constituția României menționează că “(1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative… (5) Propunerile legislative se supun dezbaterii mai întâi Camerei competente să le adopte, ca primă Cameră sesizată.”

Conform constituției, o initiativă nu înseamnă nimic. Este doar o propunere.

—————————

Legea privind parteneriatul civil a primit aviz favorabil de la Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților în februarie 2017.

Senatul a respins în aprilie 2016 proiectul privind reducerea numărului de parlamentari la 300, doar 2 voturi au fost pentru.

—————————–

Deci, ce facem cu cele 3.000.000 de semnături adunate de membrii Coaliției pentru Familie în 2016 privind propunerea legislativă de revizuire a Constituției pentru definirea clară a familiei ?!!?

Deci, ce facem cu cele 6.740.213 de răspunsuri “DA” la întrebarea “Sunteţi de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România?” și cele 7.765.573 de răspunsuri “DA” la întrebarea “Sunteţi de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane?” ?!!?

Maculatură…

 

Democrația are un principiu care le guvernează pe celelalte: Domnia majorității. Este un principiu discutabil dar universal. Nu are importanță ce credem noi că ar trebui decis, se face cum decide majoritatea.

Noi suntem mai speciali… 300 de voturi anulează aproape 8 MILIOANE și o comisie de 18 membri anulează 3 MILIOANE de semnături. Îmi vine în minte o lozincă a zilelor noastre: Doar votul contează! După părerea politicienilor, votul este un cec în alb oferit de popor.

Guvernarea într-o democrație înseamnă administrare, nimic altceva!

 

Întrebare pentru specialiștii în drept: Ce are întâietate, legea sau domnia majorității?

 

Surse:

http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339

http://stiri.tvr.ro/legea-privind-parteneriatul-civil-are-aviz-favorabil-de-la-comisia-pentru-drepturile-omului_814458.html

http://basilica.ro/3-000-000-de-semnaturi-pentru-familia-traditionala/

http://www.mediafax.ro/politic/rezultate-finale-la-referendum-77-78-unicameral-88-84-maximum-300-parlamentari-5134038

http://www.mediafax.ro/politic/senatul-a-respins-proiectul-privind-reducerea-numarului-de-parlamentari-la-300-doar-2-voturi-pentru-15265101


Fii primul care comenteaza.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicata.


*